dilluns, 14 de novembre del 2011

Comunicat de l'AJSC respecte les eleccions generals del proper 20N


Espanya no és democràcia: el 20-N, abstenció activa!

El proper dia 20 de novembre se celebren eleccions generals al conjunt de l’Estat Espanyol. En aquestes eleccions s’escullen els representants al Congrés dels diputats i al Senat, màximes institucions polítiques espanyoles. Tenint en compte que la conjuntura política actual fa d’aquestes institucions els principals òrgans on es prenen les decisions que afecten els i les ciutadanes dels Països Catalans, des de l’Assemblea de Joves de Sant Cugat volem fer públiques les següents consideracions

1.     Les institucions, la constitució i lleis espanyoles entren en completa contradicció amb els nostres interessos com a poble, tot negant-nos el dret a l’autodeterminació així com imposant la partició dels Països Catalans en Comunitats Autònomes a les quals es nega el dret a federar-se.

2.     L’Estat espanyol no és, com volen fer-nos creure, un estat veritablement democràtic. Episodis com la Reforma Laboral i la Reforma Constitucional posen de manifest el poder polític dels anomenats “mercats” i l’oligarquia econòmica i financera del país.

3.     Els atacs contra la nostra cultura i la nostra llengua per part de les institucions i partits polítics espanyols són cada cop més ferotges. La interlocutòria del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística, el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià o la negativa a incloure el català com a llengua oficial a Europa.

4.     Cada dia són més les persones que desconfien del sistema econòmic i polític actual. La situació socioeconòmica i els conseqüents retalls socials han estat motiu de massives mobilitzacions i fan que cada dia siguin més les persones que decideixen donar l’esquena als “partits institucionals”, sumar-se al discurs de l’esquerra anticapitalista i practicar noves formes de lluita més  enllà de les urnes.

Per aquestes raons, i conscients que és només des de la  Unitat Popular que els i les catalanes serem capaces d’ assolir la independència dels Països Catalans i de construir un nou model de relacions econòmiques i socials, l’Assemblea de Joves de Sant Cugat ens sumem a la crida de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i animem al jovent santcugatenc a practicar l’abstenció activa en els comicis del proper dia 20 de novembre!

Els Països Catalans no som Espanya. El 20-N, Abstenció activa!

Assemblea de Joves de Sant Cugat
14 de novembre de 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada