QUI SOM?

L’Assemblea
L’Assemblea de Joves de Sant Cugat va néixer a finals del 2002, quan per primer cop a Sant Cugat es va fer una marxa de torxes per la llibertat dels i les preses polítiques. Tot i això, fins a al març-abril de 2003 no ens varem començar a reunir setmanalment. L'AJSC es va formar per la necessitat que hi hagués un col·lectiu obert, participatiu i aglutinador que tractés i denunciés les problemàtiques que afecten als joves de Sant Cugat.


Per què lluitem?
Des de l’AJSC volem conscienciar, formar, oferir activitats alternatives i establir dinàmiques de lluita entre els joves de Sant Cugat per tal de combatre els problemes que ens afecten.
Des de la precarietat laboral a la lluita contra l’especulació que ens impossibilita l’accés a un habitatge digne i que destrueix el territori. L'AJSC combat el racisme i qualsevol manifestació d'una discriminació feixista. Contra el patriarcat i el sexisme que se’n deriva i per l’alliberament social i nacional del nostre poble, per uns Països Catalans lliures i socialistes. Apostem pel decreixement com única alternativa viable al sistema capitalisme destructor del medi i del planeta.
Lluitem també per crear un esperit crític als joves, allunyat dels models individualistes i consumistes que ens imposa el capitalisme, per tal d’aconseguir un Sant Cugat lliure en un país lliure.


Què fem?
Des de fa ja uns anys, amb l'assemblea traiem una publicació mensual, el Crònica Jove, que repartim a diversos locals del poble i el publiquem en format digital. Participem molt activament de l'organització de les Festes Majors Alternatives i de les festes i esdeveniments del poble. El darrer any vam treballar durament en l'organització de la Consulta d'Autodeterminació al poble. Ens coordinem amb la resta de col·lectius de l'Esquerra Independentista de Sant Cugat. Fa uns anys vam portar a terme una campanya sota el lema “Els joves a Sant Cugat no tenim futur”, amb força accions, debats i xerrades enfocades a denunciar la manca d'oci, la impossibilitat d'accedir a un habitatge i la precarietat laboral d'aquest poble.


El Casal Popular La Guitza
Els primers mesos d’activitat, l’Assemblea de Joves ens reuníem a l’Ateneu Santcugatenc, però el març de 2003 va néixer a Sant Cugat el Casal La Guitza, impulsat per membres de l’Esquerra Independentista del poble. Així, des de mitjans d’aquell any l’AJSC es reuneix a La Guitza, on a més, fem la majoria de les nostres activitats (xerrades, passis de vídeo, sopars...). El març del 2010 el Casal Popular va traslladar el seu local al carrer Migdia, i l'Assemblea va començar a reunir-se al nou local. El Casal compta amb una sala de reunions, una sala d'actes i servei de bar. A més a més, és un punt obligat de trobada dels diferents moviments socials del poble i també de l'Esquerra Independentista santcugatenca.

La CAJEI
La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) va néixer a principis de l'any 2002 amb l’objectiu d’aglutinar, coordinar i dinamitzar les diferents Assemblees de Joves que existien en aquell moment. Es va considerar necessari crear una nova estructura que permetés unir els esforços de totes aquestes experiències assembleàries de lluita juvenil local de l’Esquerra Independentista. D’aquesta manera, es va començar a treballar conjuntament sobre les problemàtiques que afecten al jovent de les diferents viles, barris i ciutats del país. Avui, les vora 40 Assemblees de Joves de la CAJEI es concentren al Principat de Catalunya i al País Valencià. Però la nostra voluntat organitzativa respon a la realitat política i identitària que històricament han esdevingut els Països Catalans.

Des de les Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista ens hem marcat l’objectiu de fer avançar un moviment juvenil plural, fort i consolidat. Apostem per la construcció d’espais juvenils de debat, d’autoorganització i de contrapoder popular. Per això, des de la CAJEI prenem el compromís de treballar en favor d’una estructura política democràtica i revolucionària, que inclogui les reivindicacions del jovent català organitzat.