dimarts, 8 de març del 2011

8 de Març. Dia de la Dona Treballadora!

Dona, lluita pels teus drets! Amb aquestes retallades no tenim futur!

Ja fa vora quatre anys que les dones som les principals víctimes de la crisi capitalista a la qual ens han abocat els governs espanyol i francès. En aquest últim any, hem vist que la nostra situació s'ha agreujat severament: les retallades socials i la consegüent reforma de les pensions d'ambdós governs, han fet que el nostre dret al treball haja sigut minvat de manera dràstica.

Enguany arribem al 8 de Març amb els nostres drets laborals penjant d'un fil. Les nostres condicions de vida, així com les laborals, han sigut fortament atacades. Estem patint les reformes dels contractes de treball i de les pensions, que ens impedeixen optar a un lloc de treball fixe i, per tant, a un ritme de cotització estable i continu que ens permeta jubilar-nos a l'edat corresponent. Aquests canvis afecten de forma més acusada a les persones que es troben immerses en una situació de precarietat més greu, com som nosaltres, les dones joves. A més a més, la reducció de la jornada laboral remunerada per poder assumir les hores de treball domèstic i de cura, que les dones realitzem gratuïtament i sense cotitzar, és un altre obstacle afegit a l'hora de percebre la pensió de jubilació. Alhora, la pensió de viduïtat es retalla, acabant d'aquesta manera l'únic sustent de totes aquelles dones que, a causa del patriarcat, han dedicat la seva vida a cuidar el seu marit i conseqüentment abocant-les en una situació de pobresa encara més acusada."

Per altra banda, ens trobem amb la no implementació de tota una sèrie de lleis socials aprovades, com la llei de dependència, la llei de l’avortament o la retirada d’ajudes de 2500 euros per nadó. El govern ha prioritzat augmentar el finançament en altres camps o injectar centenars de milers d’euros a bancs i caixes, abans que fer menys feixuga la càrrega domèstica i de cura de les dones. S’assumeix, un cop més, que realitzarem aquesta feina –que és vital per a la pervivència del sistema capitalista- gratuïtament, sense cotitzar i sense queixar-nos, perquè consideren que és el que “naturalment” ens toca fer.

A les joves ens ensenyen que la igualtat ja està assolida, que homes i dones tenim els mateixos drets legals i aquí acaba el problema. Però, on és aquesta igualtat? Com pot ser que encara mantinguin la seva existencia, quan és obvi que les dones estem rebent el doble en aquests temps de crisi?
Cal agafar el testimoni de totes aquelles dones que varen lluitar pels nostres drets i alçar-nos amb força per destruir aquesta presó a la qual ens ha tocat viure, de totes les formes possibles. Ja sigui mitjançant la vaga general, juntament amb els nostres companys treballadors, com a través de la Vaga de Cures, una vaga “sectorial” de braços caiguts en totes aquelles tasques que se’ns atribueixen pel fet de ser dones i que realitzem gratuïtament per mantenir la mà d’obra del capitalisme.
Contra la doble jornada laboral, doble vaga general!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada