dijous, 23 de desembre del 2010

En defensa del català, els joves fem un pas endavant cap a la independència!

El Tribunal Suprem espanyol va emetre ahir tres sentències en relació al model d’immersió lingüística als centres educatius catalans. Emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que suprimeix el carácter prevalent del català a les aules, obliga la Generalitat a oferir el castellà de manera equitativa a tots els cursos.

Aquestes sentencies només es poden entendre com com un nou atac contra als drets polítics i socials del poble català, contra la seva llengua i contra un sistema educatiu, que constitueix una de les grans fites de l’autogovern català i que compta amb l’aval de la Comissió Europea.

L’Assemblea de Joves de Sant Cugat vol manifestar el seu rebuig a aquestes tres sentències que:


  1. Atempten contra els drets dels infants i joves a rebre un ensenyament de qualitat, que garanteixi el ple coneixement i domini del català.
  2. Suposa un intent més de minoritzar la llengua i cultura catalanes
  3. Posen punt i final, com ja ho va fer la sentencia del TC sobre l’Estatut, al projecte polític autonomista i posen de manifest la necessitat del Països Catalans a decidir el seu propi futur i construir el seu propi marc educatiu.

Des de l’Assemblea considerem que, els i les joves som el col·lectiu princpalment afectat per aquestes tres sentències i animem a tots els joves de Sant Cugat a participar de la concentració que tindrà lloc avui a les 20h a la Plaça de la Vila. Així mateix, instem a tots els docents dels centres educatius de la ciutat a no acatar la decisió del TS i seguir amb el model d’immersió lingüística actual, els resultats del qual han estat sempre positius.

En defensa del català, els joves fem un pas endavant cap a la independència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada