dimecres, 26 de gener del 2011

El 27-G Sortim al carrer a defensar les pensions públiques! Les nostre vides no són un negoci!

Pels drets socials, defensem el sistema públic de pensions!

La retallada de les pensions que el govern espanyol està pactant amb les elits econòmiques espanyoles i els sindicats grocs suposarà una nova agressió a la classe treballadora, igual com ho ha estat la darrera reforma laboral o la retirada dels ajuts per  a  aturats de llarga durada. Aquesta retallada proposa augmentar  l’edat de la jubilació als 67 anys, i no només és socialment injusta, sinó que a més agreujarà l’alt índex d’atur  a què el sistema capitalista ens té condemnats. Alhora, l’augment dels anys de cotització per al càlcul de les pensions perjudicarà la classe treballadora, que patirà una important retallada del valor de la seva pensió. Aquesta situació s’agreujarà en aquells sectors que comptin amb menys anys de cotització, com ara les dones que no cotitzin durant els períodes de maternitat, les dones que continuaran duent a terme tasques de cura i assistència a la llar que formen part del treball reproductiu, no remunerat, i aquelles que formen part de l’economia submergida. I el jovent, que actualment s’enfronta a un mercat laboral cada dia més precari i inestable. De la mateixa manera, les retallades també afectaran  les pensions per viduïtat o invalidesa, que també es veuran fortament reduïdes. 

Retallar les pensions només respon als interessos del capital i a les ordres que arriben de Madrid i Brussel·les, ja que és un pas cap a la privatització del sistema públic de pensions i, per tant, és un pas antidemocràtic perquè els més poderosos augmentin el seu marge de beneficis  en detriment  d’una classe treballadora cada dia més desfavorida per la constant retallada de drets socials i serveis públics. És una mesura antidemocràtica perquè ni respon als interessos del poble treballador català ni  n’ha estat referendada. 

Per tots aquests motius,  Endavant OSAN i l’esquerra independentista ha impulsat conjuntament amb  altres organitzacions polítiques, socials i sindicals anticapitalistes dels Països Catalans la campanya “Aturem la retallada de les pensions” que comptarà amb diferents jornades de lluita durant el mes de gener, mobilitzacions arreu del territori i una vaga general al Principat de Catalunya convocada pel 27 de gener. D’aquesta manera, volem oposar-nos rotundament a aquesta retallada i seguir promovent la coordinació dins de l’esquerra combativa, avançant així en la construcció de la unitat popular.  Endavant OSAN entén que aquesta campanya, i molt especialment la jornada de lluita del 27 de gener, suposa un pas en el creixement de les lluites popular i la unitat d’acció dels agents que les representen.   

Per aquest motiu, convoquem als actes que es faran durant el mes de gener arreu del territori en el marc d’aquesta campanya i donem suport a la vaga general del dia 27 de gener de 2011.

Comunicat difós per  Endavant  (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)


Per accedir a informació adicional sobre la vaga visiteu pensionspubliques.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada