dimarts, 4 de gener del 2011

Carta als reis del Jove santcugatenc precari

Estimats Reis Mags,

Aquest any els i les joves de Sant Cugat ens hem portat bé. Hem estat participatius i compromesos amb la nostra ciutat. Malgrat el pas dels anys i les múltiples dificultats, les entitats de la ciutat seguim donant vida a la ciutat. gràcies a nosaltres, els joves, que som els qui amb il·lusió i ganes fem que continuïn en vida.

Els Diables han fet 20 anys, i ho han celebrat amb totes i tots, l’Escola d’Excursionisme n’ha fet 15, i ens té preparats durant tot l’any activitats per a totes i tots per poder celebrar-ho amb totes i tots. Els Castellers han aconseguit aixecar la Torre de 7 i l’any que ve també celebraran el seu 15è aniversari. Ara fa una mica més d’un any a Sant Cugat vam organitzar un Consulta sobre la independència que va ser un gran èxit també gràcies als esforços que vam dipositar-hi el jovent i les entitats. I no ens oblidem dels companys i companyes del Casal Popular la Guitza, que han estat capaços de transformar un antic garatge en un espai alliberat, obert a tots els santcugatencs i santcugatenques que a més organitzen des de fa nou anys el Quinto de Nadal. I durant l’estiu, amb el Sant Pere i la festa major, els col·lectius de l’Esquerra Independentista, juntament amb l’Assemblea d’Inquietes i el CASC, aquest any han tornat a celebrar enguany la Festa Major Alternativa, una nova alternativa per als joves que neix del cansament produït per una Festa Major i unes Barraques on l’espai per l’oci juvenil es redueix a un sol fil conductor: l’alcohol i les drogues.

Però els esforços i la dedicació dels i les joves santcugatenques per fer des Sant Cugat una ciutat viva i participativa sembla no importar gaire als polítics del nostra Ajuntament, que dia rere dia i any rere any, semblen haver-se oblidat que a banda de criatures, famílies que passegen els diumenges al matí i 4x4 de luxe, a la nostra ciutat també hi ha joves. És per aquesta raó que aquest any us demanem els nostres desitjos a vosaltres Reis Mags. I us els demanem a molta urgència, perquè en aquesta ciutat balneari de luxe, els joves no hi tenim futur i perquè si seguim així, aviat haurem de fer la bossa i marxar a viure Rubí o a Cerdanyola.


1. Volem una ciutat on els i les joves ens puguem emancipar, on el dret a la vivenda passi per davant dels interessos de les immobiliàries i els especuladors .

2. No volem una ciutat on hi tinguin cabuda barris plens de pisos però buits de gent.

3. Volem una ciutat on els joves puguem passar-ho bé a preus asequibles i sense ser criminalitzats. Perquè tenim dret a ser joves i estem orgullosos de ser-ho.

4. No volem la ciutat del luxe i la ostentació.

5. Volem més espais públics dedicats al jovent, a les entitats i als músics de la ciutat. On puguem compartir experiències i inquietuds.

6. No volem pagar més multes en nom de l’ordenança del civisme i la ciutat postal de pa sucat ambo li.

7. Volem uns carrers i uns barris vius, al servei del jovent i de les entitats.

8. No volem la ciutat balneari ni la ciutat del silencia a partir de les 11 de la nit.

9. Volem ocupar els carrers sense entrabancs burocràtics, ni assegurances ni permisos “poc permisius”.

10. No volem càmeres de videovigilància. Perquè violen el nostre dret a la presumció d’inocència i ens converteixen a tots en potencials delinqüents.

11. Volem una ciutat participativa, on els santcugatencs puguem participar directament de la seva gestió.

12. No volem l’Ajuntament de la falsa transparencia, basada en estudis de dubtosa credibilitat.

13. Volem una sala de concerts i uns locals d’assaig dels músics de la ciutat i pels músics de la ciutat.

14. No volem una sala gestionada per una empresa privada, que s’interessi només en el lucre privat i no en la promoció dels centenar de músics que tenim a Sant Cugat.

15. Volem tenir un paper protagonista a la Festa Major de la nostra ciutat.

16. No volem estar engabiats en unes Barraques on el fil conductor de la festa es redueix al consum de drogues i alcohol.

17. Volem tenir una feina i un salari dignes

18. No volem ser joves llicenciats i graduats però precaris i aturats.


Però no totes les nostres problemàtiques emanen del nostre Ajuntament. La reforma laboral i les retallades socials promogudes pel govern espanyol ens fan encara més precaris del que ja érem i amb les eleccions de novembre el nostre país ha fet un viratge a la dreta amb la falsa esperança del que seran les polítiques neoliberals i conservadores les que ens salvaran d’aquesta crisis, una crisi que per molt que ens vulguin enganyar polítics i banquers, té una única solució: Una transformació social i política radical del sistema cap a un sistema just, igualitari i en sintonia amb el seu entorn.

És per això Reis Mags, que el nostre darrer desig que és que els i les joves mantinguem l’esperança i la il·lusió i que la nostra lluita no minvi mai. I Que a partir de les petites victòries algun dia n’aconseguim de més grans.

Lectura de la carta durant la celebració del Quinto de Nadal, el dia 2 de gener

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada