dilluns, 5 de desembre del 2011

Ara més que mai, el jovent plantem cara a la Constitució!

Avui dia 6 de desembre, Dia de la Constitució, Espanya commemora la celebració del referèndum que l'any 1978 va suposar l'aprovació de l'actual Constitució. Des de l'Assemblea de Joves volem fer públiques les següents consideracions:

  1. La Constitució espanyola  va ser redactada i votada en un context de coacció per part de les restes del franquisme, que mitjançant la pressió per part de l'exèrcit i la policia no va permetre un veritable canvi polític respecte la dictadura.
  2. El text Constitucional de l'any 1978 és un text desfasat si es té en compte que una proporció considerable de les persones vives en l'actualitat no van tenir oportunitat de votar-la.
  3. La Constitució espanyola impedeix el reconeixement com a poble dels Països Catalans, dividint-ne el seu territori, integrant-lo en "la pàtria comú i indivisible de tots els espanyols" i negant-li el dret d'autodeterminació. A més, atorga a les Forces Armades la missió de "garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat territorial i ordenament constitucional".
  4. El tribunal constitucional, intèrpret suprem de la Constitució, ha protagonitzat en els darrers anys vergonyosos atacs contra els drets del poble català.
  5. La recent reforma del text constitucional ha demostrat que aquest pot ser reformat per la pressió dels "mercats" i les elits financeres, però en cap cas pot ser qüestionat sota criteris democràtics.
Per tot això, i conscients que la Carta Magna no és un text democràtic i entra en contradicció amb els nostres interessos com a poble, des de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat volem manifestar el nostre rebuig al text constitucional.

Per la independència i el socialisme i contra la imposició espanyola, els i les joves plantem cara a la Constitució!

Assemblea de Joves de Sant Cugat, 6 de desembre de 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada